Fotogravyr

Fotogravyr som present

 

Vad ger ett intryck?

Det är inte lätt att ge bort något i present som gör ett bestående intryck, men det finns faktiskt något som är uppskattat och inte glöms bort under din livstid.

Vem vill du imponera på?

Först och främst vem är det du vill ge något till som är personligt och inte glöms bort utan är något som finns med livet ut?

Är det kanske din bäste vän i skolan? Ni kanske har varit bästisar ända sedan dagistiden till dess ni går ut nian och nu ska ni gå skilda vägar. Något personligt som sticker ut och aldrig går ur tiden. Det finns faktiskt den ultimata presenten för ett sånt tillfälle. Oftast har du och din vän tagit många kort tillsammans när ni haft roligt och varför då inte göra det till ett personligt smycke som din vän kan bära runt halsen. Fotogravyren gör det möjligt att föra över ett foto där du och din vän finns till ett smycke som går att böra runt halsen vid alla tillfällen. Mer personligt än så kan det knappast bli.

Till honom

Fotogravyr öppnar möjligheten att ge personliga presenter till alla åldrar och till både han och hon. Det är inte alltid så spännande att ge den traditionella slipsen till pappa på farsdag. Ett personligt smycke eller nyckelring är långt mer personligt och mycket roligare att ge och få. Ett avtryck på första bilen i nyckelringen eller varför inte den där bilen som han alltid drömt om.

Far- och morföräldrar

Far- och morföräldrar är det alltid svårt att hitta på presenter till. Ofta kan det bli ett skolkort som man ger i julklapp. Det är inget fel i det, men något personligt med fotogravyr är långt mer personligt och kommer att användas mer på ett annat sätt. Tänk att få göra ett fotoavtryck i en ram som lyses upp med en lampa. Ett kort på mormor som håller i sitt barnbarn första gången. Eller ett familjefoto där alla är samlade. Jag vågar sticka ut hakan och säga att det är en enormt uppskattad present som brukar kunna locka fram glädjetårar.

Gör hemmet personligt

Det är inte bara en trevlig present att ge bort utan du kan göra ditt hem mer personligt med olika fotogravyrprodukter. Gör ditt bröllopsfoto till en tavla upplyst med en lampa. Den blir det naturliga blickfånget när du kommer in i ett rum där du har tavlan och fångar genast gästens uppmärksamhet. Du kan se på tavlan och tänka tillbaka med glädje när du ser den.

Historien kring fotogravyren

Heliogravyr eller fotogravyr som det mer populärt kallas idag är ingen nyhet utan har funnits under en längre tid. Det är en djuptryckteknik eller man kan säga en fotografisk reproduktionsteknik. I begynnelsen användes koppar, det är en liten mer komplicerad teknik och vill du fördjupa dig kan du klicka här!

Present till älsklingen

Är någon i din omgivning ägare till något djur eller har du kanske själv något djur som är dig kärt. Det kan då vara en fin present eller gest att göra något av djuret. Kanske har du haft en hundvakt medan du varit bortrest? Då kan till exempel en nyckelring med djuret i fotogravyr vara en rolig personlig present som tack för hjälpen. Eller är det kanske du själv som ska ha den till din hus eller lägenhetsnyckel så kan det vara roligt att överräcka nyckeln nästa gång till hundvakten med din telning på.

Personliga bröllopsgåvor

Personliga graverade glas är populära inslag att ge bort i bröllopspresenter. Det är en fantastisk gåva och håller livet ut. Än mer personlig blir den om du ber om att få lägga till en fotogravyr med deras bröllopsfoto tillsammans med texten. Det är en fantastisk fin bröllopspresent och väldigt personlig. Ett roligt inslag kan vara att ge bort ett glas per år med brudparet för att se förändringen. Det är både roligt och väldigt uppskattat. Detsamma kan man göra som dopgåva, När barnet är 12 år gammalt har den sin första kristallglas med sig själv från nyfödd upp till tolv år. Så kan man hålla på tills barnet är vuxet. Det har då en personlig samling och blir ett uppskattat inslag på de kommande middagarna. Det brukar väcka både glada skratt och många frågor, som till exempel hur gammal var du här, eller oj vad din son är lik dig och så vidare. Det förgyller dagen och festen och du blir ett minne rikare i ditt liv. Tillsammans har du återigen haft en fantastisk stund med en av livets gåvor.

Facebook Comments